HTML

Élet 50.-n túl

Meddig nő egy nő?Lehet szerelmesnek,sikeresnek,fittnek és boldognak lenni,ha elmúltál 50 éves?Sok story a múltból,ami meghatározza a jelent,építi a jövőt.

Friss topikok

  • Mabe: @Burgermeister: Köszönöm! :-) (2016.01.20. 19:24) Meddig él a szerelem?
  • Dia Somlaii: Ütős befejezés , de inkább azt írnám, hogy " Nyugodjék békében ! " (2015.08.24. 21:48) Rekviem
  • Dia Somlaii: Van , kettő is , és nem is kicsik. Az egyenes gerincet egy életre megkapták ebben biztos vagyok. (2015.07.15. 11:16) Csínyek
  • rozsomák: A TE arcodat látták akkor ? Belenéznél egy akkor ide-oda-kergetett arcába, hogy igen, én voltam a... (2015.06.26. 22:13) Tranzit
  • Mabe: Túlléptem! Arccal a jövő felé! Szép napot! (2015.06.25. 09:30) Mit érdemel az a bűnös?

Linkblog

Turbulencia

2016.01.23. 20:40 Mabe

 

 

 

 

turbulencia-avion.jpg

A repüléssel töltött 28 év alatt volt részem néhány "rázós" útban.

Egy korábbi bejegyzésben már írtam egy szaloniki kalandról. Mivel azonban ez nem túl ritka jelenség,maradt a tarsolyban pár történet.

 A repüléstől rettegők egyik legnagyobb ellensége a légi járműveket ide-oda dobáló légköri turbulencia, melynek azonban a szakemberek szerint „nagyobb a füstje, mint a lángja", hisz - egybehangzó állításuk szerint - akellemetlen jelenség nem jelent valós veszélyt a repülőgépekre. A turbulencia különböző nyomású és mozgásirányú légtömegek határán képződő légörvény, mellyel gyakran találkozni magashegységek felett, valamint, mindenekelőtt, viharzónák térségében; képződésük ezenkívül gyakran kapcsolódik az úgynevezett futóáramlásokhoz (jet streamekhez), melyek épp a sugárhajtású repülőgépek utazómagassága környékén a legaktívabbak. Amikor egy repülőgép turbulenciába kerül, a fedélzeten tartózkodóknak olyan érzése támadhat, mintha egy apró lélekvesztőn sodródnának a viharos tengeren - ez azonban szerencsére csak szubjektív érzés, a valóság az, hogy a rázkódás legfeljebb tengeri betegséget és kisebb sérüléseket okozhat, a repülőgép biztonságát nem veszélyezteti.

Nos,egy New York felé tartó járatunkon történt,hogy az ebédet követően, pár a vallásukat aktívan gyakorló zsidó utasunk bekéredzkedett a gépünk hátsó konyhájába imádkozni. Kisvártatva komoly erők kezdték dobálni a gépünket, olyan erővel,hogy a konténerek közül pár megadta magát és felborult. A maroknyi istenhez fohászkodó azonban rendületlenül folytatta a hitgyakorlatot. Minden kérés és figyelmeztetés hasztalan volt, hogy visszatérítsük őket az ülőhelyükre. Míg egy utastársuk frappáns megjegyzése eredményesnek nem bizonyult.

Az ütős hozzászólás az alábbi volt:

Jaj, hagyják most egy kicsit a "főnököt" is pihenni, azért rázza a kasznit, mert csendet szeretne.

A zsolozsmázókat vezető rabbi széles mosollyal kormányozta a többieket is a biztonságos székükhöz.

A turbulencia jelen van a mindennapjainkban is. Sokszor megtépáz a sorsunk, hogy utána az elcsendesülést értékelni tudjuk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr848305282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása