HTML

Élet 50.-n túl

Meddig nő egy nő?Lehet szerelmesnek,sikeresnek,fittnek és boldognak lenni,ha elmúltál 50 éves?Sok story a múltból,ami meghatározza a jelent,építi a jövőt.

Friss topikok

  • Mabe: @Burgermeister: Köszönöm! :-) (2016.01.20. 19:24) Meddig él a szerelem?
  • Dia Somlaii: Ütős befejezés , de inkább azt írnám, hogy " Nyugodjék békében ! " (2015.08.24. 21:48) Rekviem
  • Dia Somlaii: Van , kettő is , és nem is kicsik. Az egyenes gerincet egy életre megkapták ebben biztos vagyok. (2015.07.15. 11:16) Csínyek
  • rozsomák: A TE arcodat látták akkor ? Belenéznél egy akkor ide-oda-kergetett arcába, hogy igen, én voltam a... (2015.06.26. 22:13) Tranzit
  • Mabe: Túlléptem! Arccal a jövő felé! Szép napot! (2015.06.25. 09:30) Mit érdemel az a bűnös?

Linkblog

Csínyek

2015.07.14. 19:29 Mabe

osember.jpgMa hazafelé eszembe jutott, hogy az én gyerekeim is voltak aprók...

Ha Örkény István egyperces novellákat írt, akkor ezek a sztorik a pár másodperces történetek.

Nem volt még egy éves a kislányom, amikor kisebbik bátyja a szép hosszú hajánál fogva húzta a murvával felszórt kerti úton. Azt mondta,látta egy rajzfilmben,hogy az ősember is így viszi a feleségét...A pici lány meg kacagva élvezte a szokatlan játékot.

Még éppen csak megtanult  járni  a pöttöm hölgy,amikor majd a teljes ébrenléti idejében az apukája vigyázott rá. Már az ajtóban azzal fogadott,hogy szerinte valami betegség bujkálhat a gyerekben, egész nap csetlett-botlott...Az aggódása alaptalannak bizonyult és megkönnyebbült,amikor megfejtettem a titkot. Ugyanis a kikészített játszóruhát figyelmen kívül hagyva a hálózsákban maradt a kisasszony. Nem volt meglepő, hogy a zsákban futás még nehezített feladat volt a számára.

Abban az időben minden gyereknek volt sötétkék hótaposója. Így egyáltalán nem csodálkoztam,amikor egyik nap a gondos édesapa egy két számmal nagyobb csizmában hozta haza a kisebbik fiamat az oviból. Csak a másik kisgyereknek lehetett fájdalmas a csere...

Ez már iskolás história.

Kisebbik fiam magaviseletben is a bátyját másolta. Olyan igazi égetnivaló lurkók voltak mindketten. Negyedikes volt, amikor ugrásszerű javulás látszódott,úgy a jegyeiben,mint az egyéb beírások alapján. Az ellenőrző tüzetesebb vizsgálatakor ébredt bennem némi gyanú. Túl szép volt, hogy egyszerre ötösök és dicséretek tömkelege került beírásra. Kis nyomozás után, kiderült a turpisság. Kettős könyvelést vezetett a briganti, egyiket az iskolában,a másikat a szülők örömére.

Nem mondom, hogy büntetés nélkül úszta meg.

Nagyon, nagyon csúnya dolog, de hát mindenki csinálta. Mi is hoztunk egy-egy kis üveg,mini névre hallgató szeszesitalt a járatokról. Mivel magunk nem nagyon fogyasztottuk,gyűltek szépen a kamrában. Rosszat sejthettem volna, amikor az előző történet főszereplője,iskolába induláskor visszaszalad mindig valamilyen ürüggyel,de naiv voltam....

A huncutság akkor derült ki,mikor a gyerekek fellázadtak,mert a fiatalember a nagy keresletet meglovagolva árat emelt....Így a tanító néni is megtudta,hogy az én gyermeke bizony árulja a szeszt,és ezzel a virágzó üzlettel egészíti ki a zsebpénzét.

Folyt.köv.....

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr817628308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dia Somlaii 2015.07.15. 10:45:47

Hiába , a vér nem válik vízzé...........

Mabe 2015.07.15. 10:52:38

@Dia Somlaii:
Mire gondolsz kedves Dia?
Nem volt egyikünk sem börtönben okirat hamisításért...
Amúgy két gondolatom van...Vagy nincs gyermeked,vagy csak nem tudsz róla,miket csinálnak...

Dia Somlaii 2015.07.15. 11:16:46

Van , kettő is , és nem is kicsik. Az egyenes gerincet egy életre megkapták ebben biztos vagyok.
süti beállítások módosítása